NP Andringitra – Den druhý

Vstáváme před šestou a všude kolem stanu je jinovatka, v noci bylo pod nulou. Snídáme bagetu s medem a čaj z citronové trávy. Tajně krmíme slepici. Průvodci i nosiči vypadají pěkně vymrzle. Spali na kamenné zemi jen pod tenkou dekou.

BLA_0811

Zmrzlý Bláža u zmrzlého stolu

BLA_0823

Východ slunce v NP Andringitra

Vyrážíme na Pic Boby – druhou nejvyšší horu Madagaskaru a nejvyšší dostupnou horu v NP Andringitra. Průvodci nasadí poměrně brutální tempo, funíme za nimi. Nosiči zůstávají v kempu. Není nám moc dobře, vlečeme se jak šneci a průvodci si o nás myslí, že jsme totální exoti, co vyrazili poprvé do hor. Ani se nesnažíme jim to vymluvit. Na vrchol (2658 m.n.m) se drápeme přes dvě a půl hodiny. Výhledy stojí za to, je super počasí. Za hodinu a půl sestoupáme zpátky do kempu a čeká na nás oběd – těstoviny s cuketou, mrkví a vajíčkem. Dostáváme obří porci, kterou nemáme šanci sníst a opět si připadáme dost hloupě, protože i těstoviny jsou tu sváteční jídlo. Jako dezert dostáváme čerstvý ananas. Slepice někam zmizela. V těstovinách ale nebyla.

BLA_0847

Výhled z Pic Boby (2658 m.n.m.) v NP Andringitra

V půl druhé vyrážíme z kempu a pokračujeme přes velkou planinu až k prudkému stoupání. Krajina se postupně mění, otepluje se a přibývají palmy. Na kopci čekáme na západ slunce, je tu opravdu krásně. Po západu sestoupáme do kempu u řeky. Začínají být krásně vidět hvězdy. Přichází chvíle, které se děsím od začátku treku – k večeři máme vývar z chudáka slepice s čínskou polévkou a těstoviny s masem. Netroufnu si odmítnout další sváteční jídlo a tak zatnu zuby a sním aspoň polévku a většinu těstovin. Blážovi už je o něco líp, ale moc tomu taky nedá. Jako dezert dostáváme palačinku s medem. O jídlo tu rozhodně nouze není. Po večeři fotíme hvězdy, je krásně vidět mléčná dráha. Zatím je to asi nejkrásnější pohled na hvězdy, co jsme kdy viděli. Unavení jdeme spát.

BLA_0922

Noční obloha v NP Andringitra

BLA_0930

Noční obloha v NP Andringitra

1 komentář u „NP Andringitra – Den druhý

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *