Vzdálenost: 18,7 km, 7 h 45 min
Vstáváme v 6:45 a na sedmou máme domluvenou snídani. Dáváme si ovesnou jablečnou kaši (220 Rp) a Martin zkouší vajíčka s chapati plackou (250 Rp). Balíme batohy, obouváme pohory a v osm vyrážíme. Cesta vede skrz krásná rýžová políčka, která hned fotíme. Po prvních 300 m si Bláža šlápne na tkaničku a během chvilky leží na zemi. Foťák má na krku, objektiv leží asi o metr dál a z pusy mu teče spousta krve. Zuby má naštěstí celé. Pokračujeme po cestě dvě hodiny až do vesničky Bahundanda, kde si hned v prvím baráčku kupujeme vodu (50 Rp) a čerstvé banány (20 Rp). Odpočíváme a provizorně opravujeme foťák stříbrnou izolepu, která nás už na cestách tolikrát zachránila. Je horko a vlhko.
Pokračujeme dál a po přibližně jednom kilometru nás čeká první checkpoint, kde ukazujeme permity. Před námi ten den prošli jen dva turisté. Cesta vede skrz rýžová políčka další tři hodiny až do vesničky Ghermu, kde si dáváme oběd v posledním baráčku ve vesnici s výhledem na vodopád. Dáváme si smažené nudle s kuřetem (430 Rp). Voda podražila na 80 Rp. Sedíme tu skoro dvě hodiny a odpočíváme. Z Ghermu sestoupáme k řece, přecházíme visutý most a pokračujeme po silnici až do Jagatu. V Lonely Jagat popisují jako nezajímavou vesnici, která nestojí za zdržení. Nám se tu ale moc líbí. Ubytujeme se v lodgi Mont Blanc (100 Rp/os) a máme dva krásné pokojíčky s výhledem na hory a horkou sprchou. K večeři si dávám spring rolls (300 Rp), Bláža zkouší momo (380 Rp) a Martin si dává kuře a domací hranolky (550 Rp). K tomu zkoušíme láhev místního rýžového vína (300 Rp), které se vůbec nedá pít 🙂 Na kuře čekáme poměrně dlouho – to proto, že ho šli zabít a oškubat. Jídlo je výborné. Přisedne si k nám majitel lodge a dlouho si s ním povídáme. Dáváme si sprchu a v devět jdeme spát.